Sinodul BOR se va reuni pe 29 februarie, spre a decide pedeapsa pentru IPS Teodosie, judecat pentru razvratire si indisciplina


Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane urmeaza sa se intruneasca in sedinta pe data de 29 februarie, a precizat, sambata purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, una din teme va fi si „incalcarea ordinii statutare a Bisericii si tulburarea pacii din viata Bisericii si a societatii prin acte de razvratire, indisciplina si presiune publica” de catre arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Vineri, Cancelaria Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a transmis un comunicat referitor la propunerea de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie in care afirma ca „incalcarea ordinii statutare a Bisericii si tulburarea pacii din viata Bisericii si a societatii prin acte de razvratire, indisciplina si presiune publica” vor fi inscrise pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Sfantului Sinod.

Conform sursei citate, solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutata si respinsa in sedinta din 4 – 5 martie…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema