Se dau bani în plus pentru pensionari! Se schimbă legea. Ce se va adăuga la vechimea în muncă. Milioane de pensionari vor putea profita



În ultimele luni, s-a discutat intens despre schimbările iminente în sistemul de pensii din România, iar acum, detalii importante au ieșit la iveală.

Potrivit noilor norme stabilite de oficialii de la Casa de Pensii, orele suplimentare, primele în bani și chiar cel de al 13-lea salariu vor fi luate în considerare la calculul pensiilor. Practic vechimea în muncă ar crește. Această schimbare majoră ar urma să intre în vigoare din toamnă, odată cu finalizarea pregătirilor și a sistemului informatic necesar pentru recalcularea pensiilor.

Una dintre principalele modificări este legată de formula de calcul a pensiilor. Potrivit noilor directive, pensia va fi calculată prin înmulțirea punctului de referință cu numărul total de puncte realizate de salariat. Acest număr de puncte include cotele de contribuții plătite către bugetul de asigurări sociale, precum și sporurile și orele suplimentare, dacă este cazul.

Primele și pensiile vor fi incluse în…

Citeste continuarea pe www.news18.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema