Salariul minim adecvat va fi introdus în România. Anul din care orice cetăţean va putea să trăiască decentRomânia introduce salariul minim adecvat. Ministerul Muncii a început deja discuțiile pentru aplicarea acestui salariu.

Uniunea Europeană obligă Guvernul să introducă un venit minim adecvat care să permită oricărui cetățean să trăiască decent.

Pentru a răspunde cerințelor europene, salariul minim actual ar trebui să mai crească, în 2024, cu cel puțin 400 de lei.

Ministerul Muncii confirmă că lucrează deja la formula de calcul pe care o va folosi pentru creșterea acestui salariu, informează euronews.ro.

“Vine cu trei formule și urmează ca în consultare cu partenerii sociali să alegem una dintre formule pentru a fi introdusă într-o lege și astfel ca directiva să fie transpusă până la finalul acestui an.

Cel mai probabil se va merge pe varianta de 50% din salariu mediu, dar cele trei variante la care lucrăm în momentul de față sunt mult mai complexe și țin cont și de alți indicatori”, a declarat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema