S-a întâmplat. Japonia a pierdut titlul de a treia cea mai mare economie a lumii în favoarea Germaniei. Ţara niponă a intrat în recesiune tehnică



Unii analişti avertizează cu privire la o nouă contracţie în trimestrul curent, deoarece cererea slabă din China, consumul slab şi oprirea producţiei la o unitate a Toyota indică o cale dificilă pentru o redresare economică şi pentru elaborarea politicilor.

“Ceea ce este deosebit de frapant este lentoarea consumului şi a cheltuielilor de capital care sunt piloni cheie ai cererii interne. Economia va continua să fie lipsită de elan pentru moment, neavând niciun motor cheie de creştere.”, a declarat Yoshiki Shinke, economist executiv senior la Dai-ichi Life Research Institute.

De asemenea, Japonia suferă mai mult decât Germania în ceea ce priveşte deficitul de forţă de muncă, deoarece populaţia sa scade şi ratele de natalitate rămân scăzute.

Produsul intern brut (PIB) al Japoniei a scăzut cu 0,4% în termeni anuali în perioada octombrie-decembrie, după o cădere de 3,3% în…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema