Rusia încă obține volume mari de tehnologie americană aflată sub sancțiuni și esențială în războiul cu Ucraina/ Cum este posibil (analiză)


Rusia obţine încă volume mari de tehnologie occidentală, esenţială pentru războiul său din Ucraina și aflată sub sancțiuni, arată o nouă analiză, publicată de CNBC, citată de News.ro.

China, Hong Kong, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au devenit din ce în ce mai importante în direcţionarea componentelor critice către Rusia, potrivit unor noi cercetări, deoarece lanţurile de aprovizionare s-au adaptat ca răspuns la controalele exporturilor, care vizează sufocarea maşinii militare a Moscovei.

Ca răspuns la invazia pe scară largă efectuată de Rusia în Ucraina din februarie 2022, o coaliţie occidentală de aliaţi, inclusiv Japonia şi Coreea de Sud, a impus o serie de sancţiuni care restricţionează vânzarea anumitor bunuri către Rusia, inclusiv tehnologii avansate pentru utilizare în armată.

Cu toate acestea, tehnologiile de origine occidentală au reprezentat în continuare aproape jumătate din toate importurile ruseşti de…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema