Rusia câștigă teren pe măsură ce Ucraina rămâne fără muniție, avertizează Pentagonul



Ucraina atacă provinciile rusești FOTO X

Soldații ucraineni rămân fără muniție pe frontul împotriva Rusiei, în timp ce Moscova ar fi reluat inițiativa în războiul ce intră în al treilea an.

Secretarul adjunct al Apărării din SUA, Celeste Wallander, a declarat marți, 23 ianuarie, reporterilor că Kievul rămâne fără armele necesare pentru a lupta împotriva invaziei Moscovei, acum că finanțarea Washingtonului s-a oprit. Republicanii din Congres au blocat cererile președintelui Joe Biden de a aproba un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, în așteptarea unui proiect de lege care include și o creștere a finanțării pentru securitatea graniței Americii.

Din decembrie, Washingtonul nu a oferit Kievului asistența militară necesară la același nivel ca în ultimii doi ani, a declarat reporterilor Celeste Wallander, oficial al Pentagonului care supraveghează problemele de securitate internațională.

Pentagonul a epuizat toți banii alocați de Congres…

Citeste continuarea pe ziare.com

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Acțiunile producătorilor chinezi de vehicule electrice scad rapid, luni dimineața, după ce au anunțat reduceri de prețuri în weekend, ca reacție la ieftinirile anunțate de Tesla. Noul episod din “războiul prețurilor” vine într-un moment în care compania americană ar putea anunța cele mai slabe rezultate din ultimii șapte ani.

Acțiunile producătorilor chinezi de vehicule electrice (Li Auto, Great Wall Motor, Leapmotor) scad luni dimineața cu între 3%…