Reportaj CNN. Rusia folosește 14-15 mii de nepalezi în războiul din Ucraina, alături de afgani, indieni, congolezi și egipteni, plecați în căutarea unui loc de muncă. Pentru un salariu de 2.000 de dolari pe lună, ei ajung “carne de tun”, neantrenați, în prima linie.


Potrivit CNN, care a monitorizat și geolocalizat mai multe conturi de TikTok ale unor nepalezi din Rusia, până la 15.000 de oameni veniți din Nepal, una dintre cele mai sărace țări din lume, sunt acum înrolați în Armata Rusă, pentru războiul din Ucraina. Oficial, guvernul din Nepal, care a interzis emigrarea cetățenilor săi în Rusia, susține că ar fi vorba doar de 2-300 de oameni.

Dar anual intră pe piața muncii din Nepal circa 400 de mii de oameni, care nu găsesc de lucru și sunt nevoiți să emigreze pentru a putea supraviețui. Ei ajung în Rusia prin Emiratele Arabe sau prin India, iar acolo li se oferă un salariu de 2.000 de dolari pe lună și un proces accelerat pentru obținerea unui pașaport rusesc.

Ministerul rus de externe nu a răspuns întrebărilor CNN cu privire la numărul de nepalezi recrutați de armata rusă și câți dintre ei au murit până acum, dar se știe sigur că Ucraina a capturat patru soldați ruși de origine…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema