Raport. Gropile de gunoi din toată lumea au generat 1.200 de emisii masive de metan, între 2019 și 2023. Până în 2050, emisiile gazului cu un puternic efect de seră s-ar putea dubla, îngreunând eforturile pentru evitarea unei catastrofe climatice.


Un raport publicat de The Guardian arată că mai multe țări contribuie la producția gazelor cu efect de seră, extrem de poluate și care îngreunează eforturile de limitare a poluării, prin gropile de gunoi prost gestionate. În perioada 2019 – 2023 au avut loc 1.256 de evenimente superemițătoare de metan, în Pakistan, India, Bangladesh, Argentina, Uzbekistan și Spania.

Deșeurile organice prezente în gropile de gunoi, precum resturile de alimente, lemnul, cartonul, hârtia, emit metan pe măsură ce se descompun în absența oxigenului. Metanul este de 86 de ori mai poluant decât dioxidul de carbon. Deșeurile în descompunere sunt responsabile pentru 20% din totalul emisiilor de metan produse de oameni, ceea ce reprezintă o adevărată amenințare la adresa obiectivelor de mediu pe care statele și le-au asumat.

Experții estimează că, până în 2050, pe măsură ce populația urbană crește, cantitatea de metan emisă se va dubla, iar șansele de a…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

FCSB termină la egalitate cu Rapid

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând…