Qatarul Anunță Un Acord Cadru Pentru Un Armistițiu în Etape, în Gaza, și Eliberarea Ostaticilor, Care Urmează Să Fie Trimis Hamas



Qatarul a condus, alături de Egipt și de Statele Unite, eforturile de mediere după izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, pe data de 7 octombrie, declanșat de atacurile sângeroase ale militanților Hamas asupra sudului Israelului.

Șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, vorbind la Washington în cadrul unui eveniment găzduit de think tank-ul Atlantic Council, a declarat că s-au înregistrat „progrese bune” în timpul discuțiilor de la Paris.

Premierul qatariot a confirmat că întâlnirile cu șeful CIA, Bill Burns, și cu înalți oficiali israelieni și egipteni din domeniul securității au avut ca rezultat un cadru pentru un armistițiu în etape, în urma căruia femeile și copiii ostatici vor fi eliberați primii, iar ajutoarele umanitare vor intra în enclava palestiniană asediată.

Părțile „speră să transmită această propunere către Hamas și să ajungă la un punct în care să se angajeze în mod pozitiv și constructiv în acest…

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema