Prima analiza a loviturilor SUA de azi-noapte. CNN: “S-a dorit sa sune tare, dar sunt departe de ce dureri poate sa provoace Pentagonul”


S-a dorit sa sune devastator si probabil ca asa a fost perceput de militiile pro-iraniene care au incasat atacurile. Dar atacurile aeriene de vineri seara impotriva a peste 80 de tinte din Irak si Siria sunt – pana acum – un raspuns relativ slab la cea mai mare pierdere de vieti omenesti ale armatei americane in regiune din ultimii aproape trei ani, scrie CNN.

Atacul de vineri seara a incercat sa sune tare, dar probabil ca nu va avea ecou pentru mult timp. Comandamentul Central al SUA a declarat ca SUA a desfasurat bombardiere grele – B-1B Lancer – pentru a lovi 85 de tinte in sapte locatii. Este posibil ca la rasaritul soarelui sa se stabileasca daca loviturile au provocat multe pagube. Dar nu a fost nici pe departe cea mai mare durere pe care Pentagonul a fost capabil sa o provoace.

S-ar putea sa fie mai multe; secretarul american al apararii, Lloyd Austin, a sugerat ca acesta a fost inceputul. Dar vineri, raspunsul SUA a durat doar 30 de minute, a declarat Casa Alba. A…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema