Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi membri ai familiei, vizaţi de percheziţii DNA



Procurorii DNA Bucureşti au ajuns și la sediul Consiliului Judeţean Prahova, unde au vizat mai multe birouri.

Perchezițiile ar face parte dintr-o anchetă privind acordarea contractul pentru centura orașului Mizil. Ar exista suspiciuni legate de luare de mită și fals în declarații.

Surse citate de Agerpres au declarat că au loc percheziţii și la mai mulţi membri ai familiei lui Dumitrescu, între care și sora acestuia.

Președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte al PNL, Iulian Dumitrescu, a transmis pe Facebook că pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate.

Şeful CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, afirmă că nu se va ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

„Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat pentru News.ro că justiţia trebuie să îşi facă datoria.

„PNL este de partea aplicării legii şi nu interferează în justiţie. Totodată, PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare ale partidului în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie. Avem încredere în justiţia din România”, a transmis Stroe.

Iulian Dumitrescu ar urma să fie dus la sediul central al DNA pentru audieri după perchezițiile domiciliare, au precizat surse judiciare pentru Europa Liberă.

Cine este Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu are 52 de ani și este președinte al Consiliului Județean Prahova din 2020. El este președinte PNL Prahova, prim-vicepreședinte PNL și a avut anterior două mandate de senator de Călărași și de Prahova, în legislaturile 2012-2016, respectiv 2016-2020.

Iulian Dumitrescu este considerat unul dintre cei mai influenți lideri din PNL, ales prim-vicepreședinte al PNL în septembrie 2021, în „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu.

O anchetă PRO TV din mai 2023 arăta cum oameni apropiaţi ai lui Iulian Dumitrescu şi-ar fi cedat afacerile cu datorii mari la stat unor cetățeni albanezi. Mai mult, arată ancheta, „instituţiile de control par paralizate sub influenţa reţelei de putere din spatele politicianului care conduce Prahova”. Jurnaliștii au documentat și rolul membrilor familiei și apropiaților lui Dumitrescu în aceste afaceri, dar și felul în care președintele CJ și-ar fi propulsat diferiți cunoscuți în puncte-cheie în CJ Prahova și la ANAF.

În vara lui 2021, Iulian Dumitrescu și senatorul liberal George Stângă au fost înregistrați de DNA în biroul lui Cătălin Drulă, atunci ministru al Transporturilor. Liderii PNL îi…

Citeste continuarea pe romania.europalibera.org

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema