Președintele bielorus Lukașenko îl contrazice pe Vladimir Putin și susține că, inițial, teroriștii de la Moscova au vrut să fugă prin Belarus, nu prin Ucraina.


Alexandr Lukașenko susține că a fost contactat de Vladimir Putin imediat după atac: “M-a întrebat «Mă ajuți să închidem granița ruso-bielorusă?». Eu i-am răspuns că o voi face, că facem tot ce se poate. Aceasta a fost conversația”. 

Astfel, președintele bielorus susține că acesta ar fi fost motivul pentru care teroriștii ar fi decis să fugă prin Ucraina, nu prin Belarus: “Am plasat unitățile noastre în stare de alertă maximă pentru a ne pregăti pentru o situație de luptă. Ca urmare, teroriștii nu au putut intra în Belarus prin nicio cale și, recunoscând acest lucru, ei și-au deviat cursul și s-au îndreptat spre granița ruso-ucraineană”, a declarat acesta. El a mai adăugat că a păstrat legătura în permanență cu Putin, iar serviciile de securitate bieloruse și cele din Rusia și-au coordonat acțiunile în timp ce mașina suspecților a fugit dinspre Moscova spre regiunea Briansk, fiind oprit aproape de granița Rusiei cu…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema