Presa de stat chineză lansează un avertisment amenințător privind un “război mondial” cu NATO



Pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina, un influent ziar chinez a avertizat duminică că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ar putea extinde conflictul într-un “război mondial”.

Tensiunile ridicate dintre Rusia și NATO au escaladat aparent în ultimele săptămâni, după ce alianța militară a anunțat luna trecută cel mai mare exercițiu militar din ultimii 35 de ani. Denumit “Steadfast Defender 2024”, exercițiul a fost lansat la sfârșitul lunii ianuarie și se va desfășura până în luna mai. În cele din urmă va include participarea a aproximativ 90.000 de militari din 31 de aliați NATO și Suedia.

Oficialii NATO au declarat că exercițiul va testa capacitatea aliaților de a desfășura rapid forțe și de a testa noi planuri de apărare. Analiștii militari au speculat că Steadfast Defender este menit să pregătească membrii alianței pentru o potențiala invazie rusă pe teritoriul NATO.

Anunțul alianței militare despre…

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Mica istorie: ziua de 7 aprilie în lume

Anul 1614: Moare El Greco, pictor spaniol manierist, de origine greacă (născut Domênikos Theotokópoulos), o personalitate marcantă în lumea…