Povestea robotului românesc care poate curăța oceanele de deșeuri. Inteligența artificială este parte esențială a sistemului



O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a lucrat, timp de doi ani, cot la cot cu cercetători din alte țări, la dezvoltarea unor roboți pentru curățarea oceanelor de deșeuri. Astăzi, roboții au fost finalizați și sunt gata pentru primele misiuni.

Sistemul, denumit SeaClear, se bazează pe drone și roboți subacvatici, antrenați să identifice și să colecteze deșeurile. Este alcătuit din mai multe componente interconectate.

“Nava-mamă” SeaCAT lansează și gestionează două vehicule subacvatice acționate de la distanță pentru explorare pentru colectarea deșeurilor.

Robotul funcționează în ape tulburi cu ajutorul sonarului și în ape limpezi cu ajutorul camerei. Inteligența artificială este esențială pentru funcţionarea sistemului.

Recomandare din top articole

Algoritmii de AI au fost antrenaţi pentru a detecta deșeurile și pentru a le diferenția de viața marină. La proiect au luat parte și studenți ai…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema