Peste 400 de copii și tineri păstrători de tradiții au participat la ediția din acest an a Festivalului-concurs „Bucovina – tradiţie, cultură, spiritualitate”


S-a încheiat și ediția din acest an a Festivalului-concurs „Bucovina – tradiţie, cultură, spiritualitate”, organizat sâmbătă, 24 februarie 2024, de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin inspectorul școlar pentru disciplina religie, prof. Daniela Ceredeev, și Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, reprezentat de prof. Angelica Chachula, director și profesor metodist pentru disciplina religie, și Vasile Schipor, coordonator al Grupului vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni”, director al Casei de Cultură din orașul bucovinean.

La cele două secțiuni ale festivalului au participat 421 de copii și tineri din 50 de unități școlare și un club al copiilor din județul Suceava, susținând 148 de momente artistice și cultural-tradiționale. Participanții au scos în evidență portul tradițional românesc, cântece de joc, hore, doine și balade populare specifice zonei, precum și frânturi din deosebitele obiceiuri ale satului…

Citeste continuarea pe www.svnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema