Pas uriaș al Ungariei, înainte de a ratifica în sfârșit aderarea Suediei la NATO: Cumpără avioane de luptă Saab JAS Gripen



Ungaria a anunţat vineri că a semnat un acord pentru a cumpăra patru avioane de luptă Saab JAS Gripen din Suedia, iar Budapesta se pregăteşte să aprobe, în cele din urmă, cererea Stockholmului de a adera la NATO, după aproape doi ani de tergiversări, scrie Reuters.

Viktor OrbanFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Ungaria este singurul membru al alianţei militare transatlantice care nu a ratificat aderarea Suediei la NATO. Această cerere a fost depusă în 2022, după decenii de neutralitate, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Premierul ungar Viktor Orban – care a cedat săptămâna trecută spunând că Parlamentul va vota luni ratificarea – s-a întâlnit vineri, la Budapesta, cu premierul suedez Ulf Kristersson, spunând că a reuşit să „reconstruiască încrederea”.

Ungaria va cumpăra avioane suedeze şi va extinde un contract de logistică aferent, a declarat Orban. În prezent, Ungaria închiriază avioane Gripen în baza unui contract…

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema