Paris. Două activiste de mediu au aruncat cu supă în tabloul Mona Lisa, de la muzeul Luvru, în semn de protest față de sistemul agricol francez. Pictura nu a fost afectată, deoarece este protejată de un geam antiglonț.


ALERTE – Des militantes pour le climat jettent de la soupe sur le tableau de La Joconde au musée du Louvre. @CLPRESSFR pic.twitter.com/Aa7gavRRc4

— CLPRESS / Agence de presse (@CLPRESSFR) January 28, 2024

Două activiste de mediu, parte a grupului Riposte Alimentaire, au intrat în muzeul Luvru din Paris în această dimineață și au aruncat supă în tabloul Mona Lisa, în semn de protest. Femeile au invocat dreptul la “hrană sănătoasă și sustenabilă” argumenând că “sistemul agricol francez este bolnav”. 

Deoarece tabloul este protejat de un geam antiglonț, nu sunt șanse ca opera de artă să fi fost deteriorată. Geamul a fost instalat la începutul anilor 1950, când un vizitator a turnat acid peste pictură, provocând pagube.

Tabloul Mona Lisa a fost vandalizat în repetate rânduri de-a lungul anilor. Cel mai recent eveniment de acest fel a avut loc în 2022, când un alt activist de mediu a aruncat cu plăcintă în tablou, îndemnând…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema