Pakistan. Autoritățile au suspendat serviciile de telefonie mobilă și de internet, în contextul alegerilor generale de astăzi. Ministerul de Interne pretinde că măsura a fost adoptată pe fondul recentelor atentate teroriste.


“Ca urmare a recentelor incidente teroriste de pe teritoriul țării, s-au pierdut vieți prețioase. Măsurile de securitate sunt esențiale pentru a menține ordinea publică și pentru a face față potențialelor amenințări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Pakistan. BBC scrie că rețelele Wi-Fi de internet par să funcționeze în continuare.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei cu Afganistan și Iran au fost închise pentru cetățeni, dar și pentru camioane, pentru “a asigura pe deplin securitatea” pe durata scrutinului, a declarat un alt purtător de cuvânt, din partea Ministerului pakistanez de Externe. 

În trecut, Pakistanul a mai suspendat serviciile de telefonie mobilă și internet pentru a controla fluxul de informații, deși o măsură de asemenea amploare ca cea de acum este fără precedent. 

Urnele s-au închis la ora locală 17.00 (ora 14.00 ora României), dar nu este clar cât de repede vor fi…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema