Oamenii de știință elvețieni au inventat o procedură de a face ciocolată fără zahăr, utilizând drept îndulcitor deșeurile rezultate în urma prelucrării boabelor de cacao. Deși implică investiții semnificative, acesta reduce costurile produsului, dar și poluarea.


Realizat de un institute din Zurich (Elveția) și publicat în Nature Food, studiul arată că deșeurile vegetale din pulpa și coaja păstăilor de cacao prelucrate, pot fi transformate într-un gel dulce-amărui, care ar putea înlocui zahărul din ciocolată.

Kim Mishra, specialist alimentar la ETH Zürich și autor principal al studiului spune că “introducerea umidității în ciocolată este o interdicție completă și am încălcat una dintre cele mai sfinte reguli ale fabricării ciocolatei”. Totuși, el arată că, deși dulceața gelului este comparabilă cu cea a…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema