Oamenii de știință chinezi „creează” o tulpină de coronavirus mutantă care atacă creierul. Beijingul admite că există „un risc să se răspândească asupra oamenilor”



Oamenii de știință chinezi au experimentat cu o tulpină mutantă de coronavirus care este 100% letală la șoareci – în ciuda temerilor că astfel de cercetări ar putea declanșa o nouă pandemie, potrivit Daily Mail.

Oamenii de știință din Beijing – care sunt legați de armata chineză – au clonat un virus asemănător Covid găsit în pangolini, cunoscut sub numele de GX_P2V, și l-au folosit pentru a infecta șoarecii.

Șoarecii au fost „umanizați”, adică au fost proiectați pentru a exprima o proteină găsită la oameni, cu scopul de a evalua modul în care virusul ar putea reacționa la oameni.

Fiecare rozătoare care a fost infectată cu agentul patogen a murit în opt zile, lucru pe care cercetătorii l-au descris ca fiind „surprinzător” de rapid.

Echipa a fost, de asemenea, surprinsă să găsească niveluri ridicate de încărcătură virală în creierul și ochii șoarecilor – sugerând că virusul, în ciuda faptului că este legat de Covid, se…

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema