O noua lovitura majora pentru Moscova. India se orienteaza catre Occident in ce priveste achizitia de arme puternice, de ultima generatie


India incepe sa se distanteze de cel mai mare furnizor de arme al sau, dupa ce capacitatea Rusiei de a furniza munitii si piese de schimb a fost afectata de razboiul din Ucraina, relateaza Reuters.

India, cel mai mare importator de arme din lume, se orienteaza incet spre Vest, in timp ce Statele Unite cauta sa consolideze legaturile in regiunea Indo-Pacific, sperand sa limiteze o China in ascensiune.

Rusia a furnizat 65% din achizitiile de arme ale Indiei, in valoare de peste 60 de miliarde de dolari in ultimele doua decenii, potrivit Institutului International de Cercetare pentru Pace de la Stockholm.

„Nu este probabil sa semnam niciun acord militar major cu Rusia”, a declarat Nandan Unnikrishnan, expert in Rusia la think tank-ul Observer Research Foundation din New Delhi. „Aceasta ar fi o linie rosie pentru Washington”.

Acest punct de vedere vine in ciuda ofertelor tentante ale Moscovei, descrise de patru surse guvernamentale indiene, printre care un oficial de securitate…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema