O armată de buldozere reptiliene ajută o insulă din Galápagos să se refacă din punct de vedere ecologicPopulația în creștere de țestoase din Española – formată din copiii și nepoții lui Diego, unul dintre cei mai îndrăgiți locuitori ai arhipelagului – contribuie la refacerea ecosistemului pierdut al insulei, informează BBC.

Înainte de sosirea oamenilor, insula Española avea până la 8.000 de broaște țestoase rezidente. Cu toate acestea, în anii 1800, pirații și vânătorii de balene aproape că au jefuit Española și insulele învecinate de țestoase pentru carnea lor. Acești marinari au lăsat în urmă și capre, care au devenit sălbatice, s-au înmulțit și au devorat vegetația nativă.

Până în anii 1970, o mare parte din habitatul virgin a fost distrus. Española nu mai avea decât 14 țestoase: 12 femele și doi masculi. Acestea au fost aduse înapoi la programul de reproducere al Stațiunii de Cercetare Darwin din Santa Cruz între 1964 și 1974, iar mai târziu li s-a alăturat Diego, care a fost descoperit la grădina…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema