Nvidia a depășit Amazon și Alphabet (Google) în topul celor mai valoroase companii din lume. Cum arată acum TOP 4 – gadgets & lifestyle.

Nvidia a depășit recent Alphabet (Google) în ceea ce privește capitalizarea de piață, iar Amazon i-a urmat o zi mai târziu. Potrivit Bloomberg, acțiunile Nvidia sunt acum evaluate la 1,83 trilioane de dolari, devansând capitalizarea de piață Alphabet, de 1,82 trilioane de dolari. Acest succes plasează Nvidia pe locul patru în lume în ceea ce privește valoarea companiilor, după Microsoft ($3,04 trilioane), Apple ($2,84 trilioane) și Saudi Aramco.

Această evaluare vine în contextul interesului din ce în ce mai ridicat pentru inteligența artificială (AI), cu cipul H100 de la Nvidia alimentând majoritatea LLM-urilor utilizate în prezent, inclusiv ChatGPT de la OpenAI și diverse proiecte AI de la Microsoft, Meta și Amazon.

Industria asistă la o adevărată cursă a cipurilor AI, iar ceilalți jucători își propun să dezvolte propriile GPU-uri pentru a contesta poziția dominantă a Nvidia. Ceea ce este și mai interesant e faptul că vânzările…

Citeste continuarea pe www.connect.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema