Numărul de ore de educație civică din Franța vor fi dublate din septembrie 2024 și elevii vor avea curs de istoria artei, anunță președintele Emmanuel Macron, care vrea și introducerea teatrului în școli


Elevii din Franța vor studia de două ori mai multe ore de educație civică și vor avea ca noutate ore de istoria artei în orar, de la începutul anului școlar viitor, în septembrie 2024, a anunțat președintele Franței, Emanuel Macron, în conferința de presă de marți, 16 ianuarie, scrie Edupedu.ro.

Măsurile anunțate de șeful statului francez continuă planul național pentru educație început în anul 2017 și sunt folosite de Macron pentru atinge problemele de tineret în campania sa de legitimare a Guvernului recent schimbat, potrivit presei franceze.

„Din 2017, avem măsura „șoc de cunoștințe”, întoarcerea la valorile fundamentale, clase cu număr de elevi mai mic: trebuie să o continuăm cu profesori mai buni, mai bine plătiți, revizuirea programelor școlare, a evaluărilor pe fiecare nivel.

Din septembrie 2024, educația civică va fi refondată: numărul orelor va fi dublat – o oră pe săptămână din clasa a VI-a (n. red….

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema