”Nu există regim preferențial pentru camioanele din Ucraina. Vrei să exporţi grâu în România, trebuie să îţi iei licenţă”



Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că România va continua să ajute Ucraina, dar susține că producătorii ucraineni trebuie să respecte legislația, iar dacă vor să exporte cereale în România, să obţină licenţă.

Ministrul a subliniat că, în cazul în care i se va furniza “cea mai mică dovadă” conform căreia camioanele cu mărfuri din Ucraina sunt avantajate în Portul Constanța, va lua măsuri drastice, inclusiv destituirea întregii conduceri a portului.

Întrebat cu privire la posibilitatea existenței unor facilități speciale pentru transportatorii români, Grindeanu a comunicat că, în urma discuțiilor cu aceștia, se va implementa organizarea de linii separate pentru camioanele din Uniunea Europeană și cele din afara UE, atât în Portul Constanța, cât și în punctele de trecere a frontierei unde infrastructura permite astfel de aranjamente, în funcție de țările în care aceste vehicule sunt înmatriculate.

”Dacă îmi dau…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema