Nicolae Ciucă a anunțat că “românii din Spania pot avea dublă cetățenie, din acest an”, fără a detalia. În prezent, persoanele care vor să dobândească cetățenia spaniolă sunt nevoite să renunțe la cea română.


Președintele Senatului, Nicolae Ciucă a anunțat pe Facebook că, în urma discuțiilor cu omologul Pedro Rollan Ojeda, “românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia și Franța“.

În prezent, persoanele care vor să dobândească cetățenia spaniolă sunt nevoite să renunțe la cea română. Negocierile între guvernul român și cel spaniol privind obținerea de dubla cetățenie au început în noiembrie 2022, când Nicolae Ciucă era premier.

“În întâlnirea pe care am avut-o, ulterior, cu președinții Comisiilor parlamentare de Apărare și de Afaceri Externe, am discutat despre oportunitățile de colaborare dintre țările noastre în domeniul industriei de apărare. Cunosc potențialul în fabricarea de armament și muniție, vehicule blindate și material explozibil. Și cred că avem acum ocazia de a iniția colaborări solide în cercetare-dezvoltare…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema