Neînțelegeri între TikTok și Universal Music, pe tema drepturilor de autor. Casa de discuri, ce controlează o treime din industria muzicală globală, amenință că retrage melodiile artiștilor săi de pe aplicație, deoarece “a fost intimidată pentru a accepta un contract cu o valoare mai mică”.


Negocierile au durat aproximativ un an, însă Universal Music a declarat că “pe măsură ce negocierile au continuat, TikTok a încercat să ne intimideze pentru a accepta un contract cu o valoare mai mică decât cea a contractului anterior, mult mai mică decât valoarea de piață corectă și care nu reflectă creșterea lor exponențială”.

Compania a adăugat că “TikTok reprezintă doar aproximativ 1% din veniturile noastre totale, ceea ce arată cât de puțin îi compensează TikTok pe artiști și compozitori, în ciuda bazei sale masive și în creștere de utilizatori, a creșterii rapide a veniturilor din publicitate și a dependenței tot mai mari de conținutul bazat pe muzică”.

Ca urmare, Universal Music a avertizat că va înceta să mai acorde licențe pentru conținutul său către TikTok atunci când contractul va expira, pe 31 ianuarie. Printre artiștii ale căror melodii ar putea fi scoase de pe platformă se numără Taylor Swift, Harry…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema