Navalnii le cere rusilor sa protesteze impotriva lui Putin prin iesirea la vot la ora pranzului. Alegerile prezidentiale au loc pe 17 martie


Politicianul rus de opozitie Alexei Navalnii, aflat in inchisoare, i-a indemnat joi pe rusi sa protesteze impotriva presedintelui Vladimir Putin in ziua alegerilor, venind toti la vot la pranz, potrivit Reuters.

Postand prin intermediul sustinatorilor sai pe retelele de socializare, Navalnii a sustinut ca nu este suficient sa voteze impotriva lui Putin, deoarece Kremlinul va manipula oricum rezultatul, folosind un sistem de vot electronic care este implementat pentru prima data la alegerile prezidentiale.

Dar, a spus el, vederea unei multimi care se va prezenta pe 17 martie la pranz ar trimite un semnal puternic, fara a pune pe nimeni in pericol.

„Acesta poate fi o demonstratie puternica a starii de spirit a tarii”, a scris Navalny pe canalul sau Telegram, controlat de echipa sa.

Protestele intinse sunt extrem de rare in Rusia din cauza riscului de arestare – mai ales de la inceputul razboiului cu Ucraina. Dar Navalnii a spus ca vor fi in siguranta, deoarece votul era legal si…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema