NATO va livra Ucrainei un milion de drone anul acesta, pe lângă cele câteva mii pe care Kievul și-a propus să le producă în țară. Aliații au convenit și înființarea unui centru de analiză, instruire și antrenare a forțelor ucrainene în Polonia.


Miniștrii Apărării NATO s-au întâlnit joi pentru a aborda descurajarea și apărarea Alianței, precum și sprijinul acordat Ucrainei. Adresându-se presei la sfârșitul reuniunii, secretarul general Jens Stoltenberg a subliniat “progresul istoric” privind creșterea investițiilor în apărare. “Până la sfârșitul anului 2024, aliații europeni și Canada vor adăuga peste 600 de miliarde de dolari la Apărare (…) Am discutat, de asemenea, despre creșterea producției de muniție. Pentru a ne umple stocurile și a continua să sprijinim Ucraina, trebuie să trecem de la ritmul lent al timpului de pace la producția de ritm ridicat, cerută de conflict. În ultimele luni, NATO a convenit contracte în valoare de zece miliarde de dolari“, a declarat Stoltenberg.

De asemenea, aliații plănuiesc să furnizeze Ucrainei un milion de drone în acest an, a precizat Stoltenberg, în urma reuniunii Consiliului NATO-Ucraina: “Un grup de aliați vor livra Ucrainei un…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema