National Geographic lansează seria documentară „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”

Palatul Parlamentului din București în topurile clădirilor din întreaga lume

O nouă serie documentară „Construcții imposibile cu Daniel Ashville” debutează marți, 10 octombrie, la National Geographic prezentând poveștile remarcabile ale structurilor care sfidează șansele și depășesc limitele a ceea ce poate fi realizat. Construcțiile considerate inițial imposibil de realizat, au devenit o atracție pentru iubitorii de arhitectură și istorie. Palatul Parlamentului din București este cunoscut celor mai mulți pentru arhitectura sa remarcabilă și istoria sa intrigantă, dar puțini știu ca aceasta construcție românească este în prezent cea mai mare clădire legislativă din lume și a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil.

Proporții monumentale

Palatul Parlamentului din București nu este doar a doua cea mai mare clădire din lume (după Pentagonul de la Washington), este și numărul 1 în Cartea Recordurilor Guinness cu greutate totală. Dimensiunile sale sunt uimitoare. Acoperind o suprafață de aproximativ 365.000 de metri pătrați, se remarcă printr-o înălțime de 84 de metri și conține 1.100 de camere. Dimensiunea clădirii proiectată de arhitecta Anca Petrescu devine și mai evidentă dacă ne gândim că a fost construită în doar 13 ani, din 1984 până în 1997.

În procesul de construcție, a fost demolată o porțiune semnificativă din cartierul istoric al Bucureștiului, ceea ce a dus la mutarea miilor de locuitori și la eliminarea unei părți din patrimoniul orașului. Costul monetar al palatului a fost estimat la aproximativ 4 miliarde de euro[2], ceea ce îl face una dintre cele mai scumpe clădiri administrative construite vreodată.

Construcția sa, considerată cândva “imposibilă”, servește drept dovadă a ingeniozității și determinării umane. În timp ce ne minunăm de arhitectura impresionantă și de scara monumentală a acestui reper românesc, ne amintim de faptele incredibile realizate de arhitecți și constructori din întreaga lume.

Construcții imposibile din SUA si Europa

Fiecare episod din „Construcții imposibile cu Daniel Ashville” de la National Geographic explorează un alt proiect fascinant din SUA sau Europa. Aceste construcții demonstrează că lumea construcțiilor și a proiectării arhitecturale este plină de povești care așteaptă să fie spuse. De la mega-poduri impunătoare care sfidează gravitația la cel mai mare dirijabil din lume care sfidează adâncurile oceanului, fiecare episod explorează mințile vizionare și dedicarea neobosită care fac ca aceste proiecte să devină realitate.

Pregătiți-vă să fiți captivați de lumea arhitecturii și a inovației în noul serial „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”, care va fi difuzat începând din 10 octombrie pe National Geographic.  

Pătrundeți în lumea minunilor inginerești, unde proiecte aparent imposibile sunt aduse la viață prin inovație, dedicare și ingeniozitate umană. Acest serial nu oferă doar divertisment, ci și cunoștințe în domeniul arhitecturii și nu se referă doar la oțel și beton, ci și la spiritul uman. Construcții imposibile cu Daniel Ashville oferă acces în spatele proiectelor pentru a-i cunoaște pe arhitecții, inginerii și constructorii care depășesc limitele a ceea ce se poate realiza. Veți fi martori la provocările și reușitele lor, precum și la poveștile remarcabile care se dezvăluie în timp ce se străduiesc să construiască lucruri extraordinare, totul într-o călătorie în jurul lumii.  

Nu ratați această experiență captivantă de explorare a minunilor arhitecturale și de descoperire a poveștilor din spatele creării lor, lăsându-vă inspirați de realizările incredibile ale creativității și determinării umane.

Serialul poate fi urmărit în fiecare marți, începând cu 10 octombrie, ora 21:00, pe National Geographic.

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema