Miting în București. Senatoarea pro-rusă Diana Șoșoacă încearcă să se suie în tractoarele protestatarilor



Senatoarea Diana Șoșoacă a încercat la începutul săptămânii să obțină autorizație pentru organizarea în București a unui protest al fermierilor și transportarorilor.

Cererea, pe care figura și numele ei, a fost însă respinsă pentru că nu era întocmită conform regulilor – nu erau precizate traseul, numărul de participanți, responsabilul etc.

Șoșoacă, o aprigă susținătoare a protestelor, dornică să le capitalizeze politic, nu s-a lăsat. Așa că prin intermediul a doi avocați – Bogdan Petre și Duțu Alexandru – a mai depus o cerere. De data aceasta cu succes.

Pe document apare acum doar numele avocatului Bogdan Petre, reprezentat de avocatul Duțu Alexandru, nu și cel al Dianei Șoșoacă, un tertip care nu ascunde însă adevărații inițiatori.

Comisia din Primăria Generală a Bucureștiului, din care fac parte și reprezentanți ai Politiei și Jandarmeriei, a autorizat protestul în Piața Constituției, începând de duminică și până marți, pentru 200 de vehicule și 5.000 de persoane.

„Am avut o solicitare care întrunea condițiile legale, a trebuit s-o aprobăm, cum am aprobat o mie de alte proteste”, a explicat primarul general Nicușor Dan la un post de televiziune.

Despre conotația politică a mitingului, purtătoarea de cuvânt din Primărie, Diana Iancu, spune pentru Europa Liberă că „nici primăria, nici comisia nu au căderea să verifice legitimitatea unei persoane care face o solicitare în numele altei persoane”, atâta vreme cât sunt întrunite condițiile de legalitate.

„Nu verifică Comisia legăturile pe care le are o persoană care solicită autorizație cu dna Șoșoacă sau cu un partid politic”, ne spune purtătoarea de cuvânt a PMB.

Avocatul care a obținut autorizația a depus adeziune la SOS

Senatoarea SOS, Diana Șoșoacă, nu face niciun mister din faptul că se află în spatele celor care au cerut autorizația pentru miting.

De altfel a și fost prezentă la ședința comisiei care a aprobat protestul, așa cum reiese dintr-un video de aproape o oră postat pe Facebook-ul personal, în care se laudă cu succesul înregistrat.

„Am fost cu toată echipa și am negociat acel miting, îi multumesc colegului meu Dan Petre, care astăzi (n.r., joi) s-a dus peste ei, a depus o nouă cerere și vreau să vă spun că nu au acceptat Piața Victoriei pentru că dlui Marcel Ciolacu îi este frică de mitinguri”, spune Diana Șoșoacă, explicând că a făcut acest demers în calitate de senatoare și de avocat.

Avocatul Bogdan Petre, neagă orice politizare a mitingului și susține că a cerut autorizația în calitatea sa de cetățean revoltat de faptul că fermierilor și transportatorilor nu li s-a permis intrarea în București.

„Toate ligile, asociațiile, confederațiile își doresc să ajungă în București. Le-am dat această posibilitate. Vreau să arăt că sunt și oameni de bună credință în țara asta care vor să facă ceva…

Citeste continuarea pe romania.europalibera.org

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Omul cu sacoșa

Eveniment de lansare naţională a candidaţilor Alianţei pentru Unirea Românilor la alegerile europarlamentare şi locale, în Târgoviște, 7…