Ministrul de Externe, vizită la Sofia / Aderarea la Spaţiul Schengen şi situaţia de securitate de la Marea Neagră, printre subiectele discutate cu omologul bulgar


Ministrul român al afacerilor externe, Luminița Odobescu, a efectuat luni, 5 februarie, o vizită oficială la Sofia, la invitația viceprim-ministrului și ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria, Mariya Gabriel. 

Ministrul Luminița Odobescu a reiterat sprijinul ferm al României pentru extinderea Uniunii Europene, atât în Balcanii de Vest, cât și în fața candidaților estici, precum Republica Moldova, Ucraina și Georgia, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-a convenit asupra menținerii unei coordonări strânse pentru implementarea integrală a acquis-ului Schengen și ridicarea controalelor la frontierele terestre.

Situația de securitate de la Marea Neagră, marcată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a fost un alt subiect de discuție. Ambasadorii celor două țări au evidențiat interesul comun pentru consolidarea cooperării pe linie de apărare și securitate, atât bilateral, cât și în…

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema