Ministrul Angel Tîlvăr: Finlanda, cel mai nou aliat NATO, va asigura misiuni de poliție aeriană ale Alianței în România și la Marea Neagră

Gigantul german din industria apărării Rheinmetall preia, prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, un pachet de 72,5% din acţiunile producătorul român de vehicule Automecanica Mediaş, care urmează să devină Rheinmetall Automecanica SRL, informează un comunicat al companiei.

“Continuând să își extindă prezența în România ca producător de top de vehicule militare, Rheinmetall preia o participație majoritară în cadrul producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. Achiziția aprofundează amprenta întreprinderii de tehnologie cu sediul în Düsseldorf în Europa Centrală, deschizând ușa către noi țări-client din regiune cu un potențial de vânzări substanțial. Rheinmetall are deja locații în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania. În plus, în decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro”, arată sursa citată.

Prin…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema