Ministrul Adrian Câciu: Investițiile cu bani europeni se vor prioritiza în baza aplicării ”criteriului verde” pentru o ”economie prietenoasă cu mediul”


Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a coordonat dezbaterea publică de joi pentru îmbunătățirea programului pilot Rabla pentru Sobe, în valoare de 500 milioane de lei, care prevede acordarea de sprijin în vederea achiziționării de aparate pentru încălzirea locuințelor, pentru localitățile din zona montană.

În acest sens, ministrul a evidențiat importanța programului pentru valorificarea lemnului în industrie și îmbunătățirea condițiilor de mediu.

„Am avut astăzi dezbatarea publică pentru programul #RablaPentruSobe – o discuție foarte bună și aplicată, de care vom ține cont în îmbunătățirea proiectului. Ideea finanțării acestui program a pornit de la exemple de bună practică din alte țări și de la faptul că în România avem, conform datelor statistice, peste 3 milioane de gospodării care, iarna, se încălzesc cu lemn de foc. Ținând cont de eficiența scăzută, vechimea și tehnologia pe care o folosesc sobele din România, un astfel…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema