Mii De Oameni Au Protestat La Budapesta Față De Viktor Orban, După Ce Un Fost Membru Al Guvernului A Publicat “dovezi” Privind Corupția Guvernului



Protestatarii s-au deplasat, într-un marș, de la biroul procurorului-șef spre clădirea Legislativului strigând „Demisia, demisia”, mulți dintre ei purtând torțe.

Peter Magyar a publicat anterior o înregistrare a unei conversații cu Judit Varga, pe atunci soția lui și ministru al justiției, în care aceasta detalia o încercare a unor consilieri ai șefului de cabinet al lui Orban de a elimina anumite părți din documente, într-un dosar de corupție.

Cazul este centrat pe fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, Pal Volner, care a fost acuzat în 2022 că a acceptat mită de la fostul șef al executorilor judecătorești, Gyorgy Schadl. Ambii au pledat nevinovați. Procurorii cer pedepse cu închisoarea pentru cei doi.

Procurorii au precizat, într-un comunicat, că vor analiza caseta, despre care Magyar a spus că a înregistrat-o în ianuarie 2023, și că vor fi adunate probe suplimentare.

Acuzațiile vin într-un moment sensibil din punct de vedere…

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema