Mark Rutte, premierul olandez, susținut de două treimi dintre membrii NATO pentru a prelua șefia alianței. Ce țări au reticențe în privința lui


“După runde foarte intense de discuţii între aliaţi, am ajuns acum în punctul în care peste 20 de ţări NATO sunt pregătite să îl susţină pe premierul Rutte ca viitor secretar general”, a declarat un oficial NATO sub acoperirea anonimatului.

Mark Rutte, care îşi face campanie pentru acest post din noiembrie, este singurul nume propus de cele 31 de guverne membre ale alianţei, au precizat oficialii. Conform regulilor NATO, secretarul general trebuie să fie decis “prin consens”, ceea ce înseamnă că Rutte trebuie să obţină sprijinul tuturor ţărilor rămase.

Oficialul NATO a declarat că discuţiile “nu sunt încheiate”, dar a adăugat: “Există un impuls tot mai mare în spatele candidaturii sale”.

Presiunea este în creştere asupra membrilor NATO pentru a-l aproba pe Rutte înainte de summitul de la Washington din iulie. El l-ar înlocui pe Jens Stoltenberg, care a condus NATO din 2014. Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat săptămâna…

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema