Marcel Ciolacu anunță prelungirea măsurii de plafonare a adaosului: „Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente”. Premierul promite și „un mecanism pe termen lung”


Vladimir Ionescu (www.b1tv.ro)

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că a decis să extindă cu încă 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. Liderul social-democrat susține că măsura „a temperat creșterile speculative de prețuri, a ajutat la scăderea inflației și la menținerea puterii de cumpărare”.

Premierul spune că ordonanța va fi prelungită cu încă 60 de zile.

„Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, după nebunia creșterilor speculative din trecut. Constat că și cei care în trecut au criticat această măsură, recunosc acum că, în lipsa ei, prețurile ar fi crescut cu până la 20%”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că „este clar că plafonarea a temperat creșterile speculative de…

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Șofer drogat depistat în Hârșova

Miercuri, 24 aprilie a.c., în jurul orei 17.34, polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova au identificat un bărbat,…