Mămăliga ‘tocşită’ şi prăjitura din mălai – preparate tradiţionale la Sânpetru de Câmpie –


Mămăliga cu “lapce fiert”, mămăliga cu brânză şi papă, mămăliga “tocşită” şi, ca desert, prăjitura de mălai făceau parte, în trecutul nu foarte îndepărtat, din alimentaţia de bază a localnicilor din comuna Sânpetru de Câmpie, situată în Câmpia Transilvaniei, la circa 40 de kilometri de Târgu Mureş.

“Alimentaţia sânpetrenilor era formată din mese cu mai puţine grăsimi şi cu mult mai sănătoase decât cele din zilele noastre. Dimineaţa: mămăligă cu ‘lapce fiert’, mămăligă cu brânză şi papă. Mămăliga ‘tocşită’ se…

Citeste continuarea pe www.punctul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema