Mai multe tari suspenda fondurile pentru Agentia ONU pentru Refugiati Palestinieni in urma acuzatiilor ca membri ai personalului au fost implicati in atacurile Hamas din 7 octombrie. UNRWA a deschis o ancheta


Marea Britanie, Italia, Olanda si Finlanda au intrerupt, sambata, finantarea Agentiei ONU pentru refugiati palestinieni (UNRWA), in urma acuzatiilor Israelului conform carora o parte din personalul sau ar fi fost implicat in atacurile Hamas din 7 octombrie, transmite Reuters.

Statele Unite, Australia si Canada au intrerupt deja finantarea agentiei, o sursa critica de sprijin pentru oamenii din Gaza, dupa acuzatiile Israelului. Agentia a declarat vineri ca a deschis o ancheta asupra mai multor angajati si a rupt legaturile cu acesti oameni.

Incurajand mai multe suspendari ale donatorilor, ministrul israelian de externe Israel Katz a declarat ca UNRWA ar trebui inlocuita odata ce luptele din enclava se incheie si a acuzat agentia de legaturi cu militantii islamisti din Gaza. „In reconstructia Gazei, @UNRWA trebuie inlocuita cu agentii dedicate pacii si dezvoltarii autentice”, a adaugat el pe X.

UNRWA a respins intotdeauna acuzatii similare in trecut si a sustinut ca este o agentie…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema