MAE: România va acționa “în consecință” privind acuzațiile că 12 angajați ai Agenției ONU pentru refugiați palestinieni ar fi fost implicați în atacul Hamas împotriva Israelului


Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, afirmă că părțile implicate în conflictul din Gaza „calcă în picioare” dreptul internațional și le îndeamnă să pună în aplicare o pauză umanitară imediată.

Într-un discurs susținut la Forumul Economic Mondial de la Davos, Guterres a declarat că părțile aflate în conflict „ignoră dreptul internațional, calcă în picioare Convențiile de la Geneva și chiar încalcă Carta Națiunilor Unite”. El a adăugat că există o „epidemie de impunitate” în întreaga lume.

„Îmi repet apelul pentru o pauză umanitară imediată în Gaza și pentru un proces care să ducă la o pace durabilă pentru israelieni și palestinieni, bazată pe o soluție cu două state”, a spus acesta. „Este singura modalitate de a opri suferința și de a preveni o propagare care ar putea arunca întreaga regiune în flăcări.”

El a avertizat că riscul unei confruntări în toată regula cu Libanul ar fi un…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema