Lovitură pentru cei mai mulți români: FMI cere taxe în plus celor care folosesc centrale sau sobe, inclusiv românilor cu venituri mici de la sate


O nouă lovitură pentru români, după ce Fondul Monetar Internațional a recomandat introducerea unei noi taxe pe carbon. Această măsură ar înseamna că factura la gaze ar putea să crească îngrijorător în perioada următoare. Pentru că taxa ar trebui să se aplice pentru toate transporturile de combustibili, ar fi afectați atât cei cu centrale de apartament, cât și cei cu sobe. Taxa ar urma să vizeze cei mai mulți români, inclusiv cei de la sate cu venituri mici, transmite Realitatea.

“Este o taxă nouă care se va aplica pentru imobilele care folosesc combustibili poluați și pentru utilizarea combustibilor fosili în transportul rutier″, se arată într-o analiză a Asociației Energia Inteligentă (AEI).

Concret, dacă ne raportăm la un apartament cu 2 camere, unul cu 4 camere și o casă de 120 mp, introducerea unei taxe pe carbon ar urma să aibă următoarele costuri suplimentare pentru români:

– apartament cu 2 camere, circa 800…

Citeste continuarea pe focuspress.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Vacanța de Paște 2024

Elevii din întreaga țară se află acum în plină vacanță de primăvară, un moment pe care mulți dintre…