Locul din România care seamnă izbitor cu Islanda. Turiștii care ajung aici sunt fascinați. Cazarea este ieftină și mai are ceva special



Există un loc în România pe care țânțarii îl ocolesc cu desăvârșire. Există și o explicație științifică pentru ceea ce se petrece în acest loc asemuit cu Islanda.

Vremea răcoroasă și variabilă, împreună cu procentul mare de oxigen din aer, par a fi cauzele care fac din Băiuț, o localitate din Maramureș, un loc unde țânțarii sunt o raritate. Acest fenomen intrigant, adesea neglijat de locuitorii locului, a fost remarcat recent și a stârnit curiozitatea biologului Walter Ubelhart, care a început să cerceteze mai profund această situație.

În ciuda faptului că țânțarii sunt omniprezenți în multe regiuni și ne pot deranja adesea cu mușcăturile lor enervante, localitatea Băiuț pare să fie o excepție.

Walter Ubelhart, biolog cu rădăcini în această zonă, explică că sunt peste 2.500 de specii de țânțari pe glob, iar mulți dintre aceștia sunt vectori ai bolilor grave precum malaria.

„Sunt peste 2.500 de specii de țânțari cunoscute…

Citeste continuarea pe www.news18.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema