LIVE UPDATE. Ziua 706 de război în Ucraina. Ambasadorii UE sunt de acord cu primul pas în planul de utilizare a banilor blocați ai Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei



Ambasadorii celor 27 de țări ale UE au convenit în principiu asupra primei etape a unui plan pentru a contribui la finanțarea reconstrucției Ucrainei.Olanda va oferi Kievului ajutor militar în valoare de 122 de milioane de euro.Ministrul de externe David Cameron a cerut Moscovei să dezvăluie avocaților săi locația disidentului ruso-britanic Vladimir Kara-Murza.

Trimișii Uniunii Europene au convenit în unanimitate să pună deoparte miliarde de euro din profiturile excepționale obținute din activele băncii centrale rusești înghețate în Europa, scrie Sky News.

Ambasadorii celor 27 de țări ale UE au convenit în principiu asupra primei etape a unui plan pentru a contribui la finanțarea reconstrucției Ucrainei după invazia Rusiei, potrivit unei surse din Belgia.

Textul va fi supus unor verificări juridice și lingvistice înainte ca ambasadorii să aibă șansa de a-l adopta în mod oficial.

Comisia Europeană ar trebui apoi să propună transferul banilor puși…

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema