La doi ani de la invazia rusă, Ucraina semnează importante acorduri de securitate cu Italia şi Canada. Premierii celor două ţări se află la Kiev


Ucraina a semnat sâmbătă cu Italia şi Canada noi acorduri de securitate, după ce parafase documente similare cu Marea Britanie, Germania, Franţa şi Danemarca.

Cele două noi acorduri au fost semnate de preşedintele Volodimir Zelenski cu şefa guvernului italian, Georgia Meloni, şi cu premierul canadian Justin Trudeau, veniţi la Kiev pentru marcarea a doi ani de la debutul invaziei ruse în Ucraina.

Aceste înţelegeri pe zece ani sunt menite să susţină securitatea Ucrainei în aşteptarea unei aderări la NATO, notează Reuters, preluată de Agerpres.

În toate acordurile de acest fel, aliaţii Ucrainei se angajează să-i ofere acesteia ajutor militar şi alte tipuri de asistenţă: susţinerea industriei militare ucrainene, echipamente militare interoperabile cu cele ale NATO, instruirea soldaţilor, cooperarea în materie de transfer de informaţii, sprijinirea apărării cibernetice, pentru a face faţă războiului în desfăşurare şi unor…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema