Japonia a semnat acordul cu SUA pentru a achiziționa 400 de rachete de croazieră Tomahawk, în valoare de 1,7 miliarde de dolari, în contextul relațiilor tensionate cu Coreea de Nord și China.


Rachetele Tomahawk (ofensive) vor costa aproximativ 1,15 miliarde de dolari, iar încă 570 de milioane de dolari va costa instalarea lor pe navele japoneze echipate cu sisteme de apărare antirachetă Aegis. Achiziția face parte din planul de consolidare militară al Japoniei, în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord și cu China. Guvernul prim-ministrului Fumio Kishida s-a angajat ca până în 2027 să își dubleze cheltuielile anuale pentru apărare, până la 68 de miliarde de dolari. Japonia ar deveni, astfel, al treilea stat cu cele mai mare cheltuieli militare, după SUA și China.

Planul de achiziționare a rachetelor a fost aprobat încă din noiembrie anul trecut, și conține două tipuri de Tomahawk, Block IV (200 de bucăți) și Block V modernizate (200 de bucăți). Acest tip de rachete poate fi lansat de pe nave de luptă și poate lovi ținte aflate de o distanță de 1.600 de kilometri.

În prezent, oficialii japonezi susțin că Japonia se confruntă…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema