Japonia a lansat cu succes o rachetă H3 de generație nouă, după mai multe încercări eșuate. Țara își poate relua, astfel, programul de plasare a sateliților pe orbita Pământului.


Japan launched its flagship H3 rocket on Saturday nearly a year after the maiden launch failure, according to the country’s space agency pic.twitter.com/38XtArMTPq

— China Xinhua News (@XHNews) February 17, 2024

Racheta a avut “o decolare reușită”, la ora locală 9:22 (ora 2:22 a României), și-a urmat parcursul stabilit și a eliberat cu succes “sarcina utilă”, a anunțat Agenția Japoneză pentru Explorare a Spațiului (JAXA), cu referire la doi sateliți și la unul-butaforie.

Prima încercare de lansare a lui H3, în martie anul trecut, a fost un eșec, întrucât racheta a explodat la doar 14 minute după decolare. Noua rachetă are o lungime de 63 de metri și poate transporta până la 6,5 tone. Aceasta va înlocui lansatoarele H-IIA, vechi de 20 de ani, în programul spațial al Japoniei.

JAXA și contractorul principal, Mitsubishi Heavy Industries, speră să obțină cât mai multe contracte de la clienți internaționali, datorită…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema