Israelul va limita accesul la Moscheea Al-Alqsa din Ierusalim de Ramadan. Hamas denunță restricțiile „criminale”Israelul va permite rugăciunile de Ramadan la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim în cursul lunii viitoare, dar anunță că vor fi stabilite limite „în funcție de nevoile de securitate”, a transmis luni biroul primului ministru Benjamin Netanyahu. Gruparea Hamas a denunțat restricțiile, iar consiliul islamic palestinian a cerut tuturor musulmanilor să viziteze Al-Aqsa, indiferent de restricții, conform Reuters.

Al-Aqsa, unul dintre cele mai sfinte locuri din lume pentru musulmani, se află pe vârful unui deal din orașul vechi al Ierusalimului, într-un complex venerat și de evrei ca loc al templelor lor din vremurile biblice.

Regulile cu privire la accesul la moschee au fost o sursă frecventă de fricțiuni, în special în timpul sărbătorilor, inclusiv Ramadanul, care începe anul acesta în seara zilei de duminică, 10 martie. Israelul a impus restricții și în trecut – de obicei ținând departe pe credincioșii mai tineri – spunând că acest lucru…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema