Israelul nu poate folosi crimele comise de Hamas pe 7 octombrie ca „licenta pentru dezumanizarea altora”, avertizeaza Antony Blinken la Tel Aviv


Intr-o critica dura la adresa Ierusalimului in ceea ce priveste continuarea razboiului impotriva Hamas in Gaza, secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat miercuri Israelul ca nu are „licenta de a-i dezumaniza pe altii”.

„Israelienii au fost dezumanizati in cel mai ingrozitor mod pe 7 octombrie. Ostaticii au fost dezumanizati in fiecare zi de atunci. Dar acest lucru nu poate fi o licenta pentru a-i dezumaniza pe altii”, a declarat Blinken intr-o conferinta de presa la Tel Aviv.

Casa Alba nu si-a ascuns nemultumirea fata de Israel cu privire la victimele civile din Fasia Gaza si la situatia umanitara de acolo pe tot parcursul razboiului, dar critica de miercuri a fost cea mai dura de pana acum. Blinken a dedicat o parte semnificativa a comentariilor sale acestor subiecte, dupa o zi de intalniri cu conducerea politica si militara a Israelului.

„Majoritatea covarsitoare a oamenilor din Gaza nu au avut nimic de-a face cu atacurile din 7 octombrie”, a declarat…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema