Israelienii acuză livrările de ajutor pentru Gaza



Imaginile au arătat un grup de israelieni care s-au adunat la punctul de trecere Kerem Shalom, miercuri (24 ianuarie), pentru a protesta împotriva camioanelor de ajutor umanitar destinate pentru Gaza, conform Reuters.
Videoclipul i-a arătat pe protestatari aplaudând și fluturând steaguri israeliene, în timp ce un camion arborează un steag egiptean răsturnat, la trecerea controlată de Israel, iar în același timp soldații de acolo priveau, iar un bărbat spunea: „Nu vor intra astăzi atâta timp cât suntem aici”.

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a acuzat Israelul, miercuri (24 ianuarie), că suspendă livrările de ajutoare pentru Fâșia Gaza ca tactică de presiune, cel mai recent semn de fricțiune între cele două țări care au menținut o blocada asupra enclavei. Israelul neagă reținerea ajutorului.

Sume limitate de ajutor au fost livrate prin punctul de trecere Rafah, dintre Egipt și Gaza și, din decembrie, prin trecerea Kerem Shalom.
Datele…

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Sfaturi și idei pentru o grădină de vis

Pergolele nu sunt doar simple structuri; ele sunt soluții elegante pentru îmbunătățirea oricărui spațiu exterior. Indiferent dacă îți…