Iohannis, la Strasbourg, despre functiile de la varful UE: “Ar fi inadmisibil ca nicio pozitie sa nu fie ocupata de o persoana din Est, din noile state membre”


Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Strasbourg, despre alegerile in pozitiile cheie europene, dupa alegerile europarlamentare, ca dupa parerea sa, ar fi inadmisibil ca nici o pozitie sa nu fie ocupata de o persoana din noile state membre, adica din partea din Est. 

Presedintele Klaus Iohannnis a fost intrebat in conferinta comuna cu presedintele Parlamentului European daca ia in considerare sa isi continue cariera politica la nivel european. ”In ce ma priveste pe mine, nu cred ca este momentul sa fac speculatii, sunt presedintele Romaniei, sunt membru in Consiliul European, unde dupa alegerile europene se vor discuta toate aceste pozitii”, a spus seful statului.

”Dupa parerea mea, ar fi inadmisibil ca nici o pozitie sa nu fie ocupata de o persoana din noile state membre, adica din partea din Est. Eu cred ca in 2019 s-a gresit, toate pozitiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente, nu asta e discutia, din vechea Europa si este unul din…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema